Защо да изберете рециклирана хартия?

Рециклираната хартия съдържа поне 50% възстановени целулозни влакна от печатни хартиени отпадъци.

Рециклирана хартия днес използва много по-малко ресурси и предлага еквивалентно качество на това на нерециклираната хартия.

Отпечатване върху различни размери рециклирани хартии

Може да бъде произведена от материали произлизащи от устойчиво управлявани гори като всички документи, предлагани от Pulsio Print са сертифицирани по PEFC и FCS стандартите. Тези еталони за качество дават възможност да се борим срещу обезлесяването и по този начин да защитим биологичното разнообразие, което тези горски екосистеми защитават.

Рециклирането на хартия насърчава развитието на целия сектор за рециклиране чрез сортирането и оползотворяването на отпадъците.

Как можем да печатаме отговорно?

При прилагането на стандартните формати за печат на вашите издания, голяма част от използваната хартия отива за скрап и следователно книжните отпадъците се увеличават. Чрез избора на подходящото тегло на хартията вие ограничавате вредното въздействие, което печатането може да има върху околната среда, защото колкото по-тежка е хартията, толкова повече енергия трябва да бъде използвана, за да бъде произведена тя. Също така помислете за използването на завършвания като щамповане, рязане, сгъване, което може да създаде творчески ефекти и без употребата на прекалено много мастило.

Изборът на рециклирана хартия ограничава ли възможностите за печат?

Рециклирана хартия вече не е свързана с ниско качество. Документите, предлагани от Cycles, Arjowiggins и Cocoon, са направени не само от 100% рециклирани влакна, но и позволяват чисто отпечатване, висококачествено печатане и специални формати, които не ограничават творчеството. Независимо дали са покрити или не покрити, със сатенен завършек, перфектна текстура и непрозрачност, тези документи съчетават защитата на околната среда, достиженията и превъзходното качество на печат, правейки ги идеалното решение за класически и висококачествени творчески печатни издания!

Ако тази статия ви е вдъхновила и искате да отпечатате следващия си проект на рециклирана хартия, попитайте един от нашите съветници за повече информация и персонализирани съвети.

Изчислете икономията, която ще направите от печатането сега!