Начало » Изработка на кутии и опаковки с персонализиран дизайн и печат

Изработка на кутии и опаковки с персонализиран дизайн и печат

Независимо от големината на бизнесът и пазарът, на който се развива той, вашите продукти трябва винаги да бъдат в компанията на здрава, удобна за ползване и с перфектен печат опаковка.  Дали става дума за промоционална кампания, или за скъп и луксозен продукт, кутията се изработва прецизно, според стандартите на бизнеса и очакванията на клиента.

Изчислете икономията, която ще направите от печатането сега!

Накарайте книгите ви да се открояват

ВАРИАНТИТЕ

Луксозни опаковки

Продуктът ви е различен и наистина специален? Ще бъде част от света на лукса? Това предполага, че и опаковката, в която попада в ръцете на потенциалните ви клиенти, трябва да е на същото ниво. Тя не трябва да е нито подценяваща, нито излишно надценяваща съдържанието си. Луксозната опаковка трябва да е като естествено продължение на произведеното от вас и да прави така, че да свързва хората с продукта.

Промоционални опаковки

Изработка на промоционални кутии и опаковки за нуждите на бизнеса ви за периодите в годината, когато искате да направите впечатление и дадете по-голяма добавена стойност на купувачите на вашия бранд. Целта ви е да се отличите, да бъдете запомнени и да изградите дълготрайни взаимоотношения? Да започваме!

ОБЛАГОРОДЯВАНЕТО

Ламиниране

Ламинат мат
Ламинат гланц
Ламинат сатен
Ламинат недраскащ се

Лакове

Селективен лак
Лак с глитери
Микрорелефен лак
Лак с пясъчен ефект

Други

Метализирани ефекти
Tопъл печат
Брайл
Преге

ВЪПРОСИТЕ

Необходимо е да знаем бизнес целта, която трябва да изпълнява опаковката. Дали целите масови продажби, или правите промоционална кампания в конкретен период от годината, или искате да подчертаете ексклузивността на продукта.

Задължително е да знаем какъв е продуктът, за който се изработва опаковката, или кутията и каква е целевата индустрия. В зависимост от обема и теглото на продукта зависи какъв ще бъде материалът за изработка и конструкцията на опаковката.

Изпратете ни чертеж на опаковката и информация за най-подходящи размери с допустими максимални и минимални отклонения? Какъв ще бъде дизайнът? Ще има ли допълнителни функционалности и облагородяване? 

В Пулсио можем да изработим и напечатаме каширани опаковки и кутии и такива от мукава с тиражи до 50 000. При картонените кутии тиражът зависи от размера, като тиражът може да достигне до 1 млн. За въпроси, свързани с тиражи се свържете с наш търговски представител.

Опаковките пътуват към вас сгънати, пакетирани в кашони или подредени на палета. 

Цената за изработка на вашите опаковки зависи от няколко основни фактора. Това са:

Тиражът
Разбира се, че тиражът е от значение, когато става дума за формиране на крайната цена

Времето за подготовка на проекта
Колко време ще отнеме проектирането на конструкцията и дизайнът на печатът, ако решите да предоставите тези дейности на нашия екип.

Печат и ефекти
Покритието на печата и каква технология се използва, както и дали ще се прилагат ламиниране, различни фолиа и други форми на облагородяване.

Аксесоари
Цената се влияе и от това дали конструкцията изисква използването на различни конструктивни и декоративни елементи.

В запитването си към нас, споделете какви са пантонските цветове, които използвате. За да няма разнотоние, фонът на опаковката е желателно да е с цвят Pantone.

1 – Идея

Повечето клиенти идват при нас с ясна концепция и идея. Ако все пак имате нужда от съвет, ние можем да ви помогнем с изготвянето им.

2 – Конструкция

За да изготвим оптимално ценово предложение, ние трябва да знаем какве ще бъде конструкцията на опаковката. За целта трябва да ни изпратите проекта/чертежа или скица. Ако не можете да направите това сами, ние ще го направим за вас.

3 – Бял макет

Изработваме за вас бял макет* (без печат и каширане). Т.е. създаваме бял макет на опаковката, за да видите на практика как ще изглежда конструкцията и дали тя ще отговаря като функционалности на очакванията ви. 

4 – Валидация на печат

Най-често се прави дигитална проба**, ако клиентът иска да се убеди, че цветовете отговарят на зададените. В редки случай може да се изработи и реална проба***.

5 – Дизайн

Възможно е клиентът да има идея за дизайн преди изработката на конструкцията. Ако конструкцията се прави за първи път, дизайнът може да претърпи известни корекции или да се създаде изцяло нов.

6 – Валидация на макет

Клиентът валидира изработената конструкция.

7 – Изработка на тиража

След валидация на проекта по електронен път, можем да преминем към изработка на целия тираж – изработка на конструкцията, печат, каширане щанцоване, лепене и други довършителни дейности.

8 – Опаковане и изпращане

Ще се съображим изцяло с вашите изисквания за опаковане и точки на доставка.

 • Белите макети се изработват на плотер и се изпращат до клиента в разгънат вид. Цената се определя на линеен сантиметър и логично зависи от размера на опаковките.
 • Имайте предвид, че в повечето случаи дигиталните проби се изработват на висок клас картон (с белота 99.9%), които са по-щадящи към машината, докато самият печат е на картони с по-малка (78-82%). Затова цветовете от дигиталната проба ще се различават от тези на реалния печат.
 • Реалните проби са най-точният начин клиента да види как точно ще изглежда завършеният напечатан продукт. Те изискват експонация на пластини, монтаж, доставка на хартия, калибриране и отпечатване на офсетова машина. Тиражът се извършва от квалифицирани специалисти по печат. Това ги прави и най-скъпият тип проба.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Конструкции

За изработката на опаковките и кутиите се използва 2-, 3- или 5-пластово велпапе и микровелпапе.

Каширане

 • Най-често печатаме върхи GD картон и по-рядко използваме GC за по-прецизен откъм цветове печат, или пък GT картон за по-голяма здравина.
 • Крафт-микровелпапе, когато се клиентът желае изключителна здравина.
 • За луксозните изпълнения, в зависимост от проекта, може да се използва и мукава.

Конвенционален пълноцветен офсетов печат
Офсетовият печат използва пластини със светлочувствителен слой, обикновено изработени от алуминий, за трансфериране на комбинация от четирите основни цвята мастило (cyan, magenta, yellow, black) върху печатната медиа. Освен CMYK могат да се използват и Pantone цветове, покрития и лакове.

HUV пълноцветен офсетов печат
Напечатаният лист излиза с изсъхнали вече мастила, цветовете се наслагват за несравнима плътност на печатане, което води до отлично представяне, блясък и яркост. Препоръчва се за луксозни изделия, които по проект трябва да се облагородят с топъл печат, лак селектив и т.н.

Софтуер

За разработка на конструкцията на опаковката използваме световно признат и награждаван софтуер EngView.

 

Дизайн конструкция

Има три варианта за разработване на вашата опаковка:

 • може да се използва проект от галерията на EngView;
 • доработка на проект от галерията, така че да отговаря на нуждите на клиента;
 • изработване на изцяло нов проект.

Бизнес целите водят при нас много и различни производители и търговци, но най-често опаковки и кутии правим за:

✔ ХВП,
✔ Парфюмерия и козметика,
✔ Цигари алкохол,
✔ Битова химия.
✔ Други производства от леката промишленост. 

ФОРМА ЗА ЗАПИТВАНИЯ


  ДАННИ ЗА КОНТАКТ

  *Име

  *Имейл

  *Телефон

  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОПАКОВКАТА/СТЕЛАЖА

  *На какъв етап на проекта сте

  *Вид продукт

  Материал

  Размери (mm)

  ЦВЕТНОСТ

  С колко CMYK цвята ще бъде печатът върху каширащата повърхност – един, два, три, пълноцветен печат. Ще има ли допълнителни Pantone цветове.


  ТИРАЖ

  Тираж (Въведете число)

  ФАЙЛОВЕ

  Прикачете файл с проект, ако имате такъв

  Друг файл, който мислите, че ще бъде от полза за нас

  Разрешени файлове за качване: jpg, jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, xlsx
  Максимален размер на файла: 10MB

  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОДУКТА

  Какъв е продуктът, за който ще правим опаковка/стелаж

  Какво е теглото на продукта (g)

  Допълнителни бележки

  Легенда: * - Задължителни полета, (g) - Грам, (mm) - Милиметър

  Изчислете икономията, която ще направите от печатането сега!