Да започнем отначало: покритието е процес по поставяне на тънък филм върху печатните ви материали за придаване на перфектен завършек.

Той предпазва материалите от зацапване, износване или намокряне при транспортирането им и по време на употреба. Удължава живота на вашите каталози, брошури, технически документи, доклади и т.н.

Действа и за подсилване на хартията, за да се избегне повреждането или скъсването на брошурите например.

Придава висококачествен вид и усещане при допир на всичките ви печатни материали.

Снимка, показваща разликата между матово и гланцово отпечатване

Защо да изберем гланцово покритие?

Гланцът прави цветовете искрящи и живи, прави повърхностите бляскави и атрактивни, затова и подхожда идеално на рекламни материали. Придава също и гладък, глазиращ ефект и подсилва ефекта на снимките и изображенията. И е много често употребявано покритие.

Защо да изберем матово покритие?

Матовото покритие придава по-сериозен и изтънчен вид на документите. По-чувствителен е към надраскване от гланца, изключително нежен на допир. Върви чудесно с тъмни цветове и е подходящ за отпечатване на фирмени каталози, покани и книги. Ако искате да придадете елегантност на вашите документи, матовото покритие е най-доброто решение!

Съвет

Не слагайте покритие на материал, върху който искате да пишете, като гърба на визитна или пощенска картичка, защото покритието не позволява на мастилото да се отпечатва добре върху хартията.

Забележка

Матови и гланцови покрития са приложими върху всички видове твърда хартия (най-вече 250г / кв.м), с изключение на рециклираната хартия и опаловата хартия, които могат да имат покритие само от едната страна.

Изчислете икономията, която ще направите от печатането сега!