Komori HUV (H-UV) е последната придобивка на Pulsio Print. Цената му от 1,1 млн.€ си заслужава, защото c машини като тази се вдига качеството на печат до най-високите световни нива, увеличава се броя на възпроизведените цветове, съкращава се времето за производство чрез високоефективно сушене и се премахва необходимостта от покритие с надпечатен лак. Системата за печат с UV мастила също така е изключително екологична: намалява с около 25% емисиите на CO2 и всичко това, без увеличение на цената към клиента.

Подобно на всички други нововъведения в производството реализирани от Pulsio Print през последните 2 години, инсталирането на тази иновативна машина има за цел да подобри и повиши качеството услугите ни към вас.

Komori H-UV

Новото Komori H-UV (Комори е японски производител на офсет печатни машини от 100 години) носи много предимства на нашите клиенти.

1. Изключително качество на отпечатаното изображение:

Цветовата гама е с по-широк спектър което прави избора на цветове лесно и спонтанно, защото механичните примеси са много по-малки, а терминът “време за сушене” вече не съществува.

Перфектен цвят и дефиниция на картина на пеперуда чрез HUV печат

Изображението може да се адаптира, за да се увеличи чистотата на детайлите на графичните изображения без да се засяга цветовия спектър.

Бързото съхнене позволява използването на високо натоварване с мастило и подобрява острота на изображението. Цветовете са по-ярки, слънчеви и прецизни.

Подробни точкови снимки чрез HUV печат

H-UV печатът е луксозния печат. Цветовете се наслагват за несравнима плътност на печатане, което води до отлично представяне, блясък и яркост на H-UV печата, в сравнение с конвенционалния офсетов печат.

2. Печат възможен върху много медии:

Бързото изсушаване на системата H-UV освобождава много малко количество топлина и по този начин осигурява стабилност по отношение на размерите, прави възможно печатането върху множество повърхности като прозрачни пластмасови повърхности, злато, сребро, огледало, крафт, арт хартии и мн. други, на които често е невъзможно да се печата при традиционните печатни машини.

Моменталното сушене позволява полагането на непрозрачно бяло мастило или „бяло покритие“ за отпечатване върху цветни хартии.

3. Намаляване на времето за изработка, бързо изсушаване и по-малко рискове за качеството:

Производственото време се намалява благодарение на моменталното сушене. Листовете, отпечатани със скорост до 16 500 листа на час, се изпращат почти веднага след отпечатването им в довършителния отдел без риск от надраскване или замърсяване.

Сушенето с H-UV значително намалява неприятните изпарения на отпечатаните листове в сравнение със стандартния офсетов печат.

Сушилният прах, използван в конвенционалните цехове за предотвратяване на зацапване, вече не е необходим. При печатане по конвенционалния начин се създава физическа бариера между листовете за печат и това позволява традиционното изсушаване. Този прах може да причини проблеми с качеството по време на работа – бял филм или петна върху листовете.

4. Изключително екологична машина, която защитава околната среда:

Тотално се елиминира нуждата от надпечатен лак, което е безспорен жест към природата, защото това е един синтетичен продукт.

Значително намаляване на CO2 (до 25% в сравнение със стандартните машини).

Няма изпускане на озон по време на сушенето. Това се на дължината на вълната, използвана от H-UV технологията. Тя е различна от тази, използвана в традиционните печатни машини.

Условията на труд са по-ергономични. Въздухът не е замърсен и емисиите са намалени.

За Pulsio Print е удоволствие да предложи тази нова технология на своите клиенти. Нашите консултанти са на Ваше разположение, за да ви изпратят проба или тестови печат.

Изчислете икономията, която ще направите от печатането сега!