bulet-logo

 

Komori HUV (H-UV) е последната придобивка на Pulsio Print. Цената му от 1,1 млн.€ си заслужава, защото c машини като тази се вдига качеството на печат до най-високите световни нива, увеличава се броя на възпроизведените цветове, съкращава се времето за производство чрез високоефективно сушене и се премахва необходимостта от покритие с надпечатен лак. Системата за печат с UV мастила също така е изключително екологична: намалява с около 25% емисиите на CO2 и всичко това, без увеличение на цената към клиента.

Подобно на всички други нововъведения в производството реализирани от Pulsio Print през последните 2 години, инсталирането на тази иновативна машина има за цел да подобри и повиши качеството услугите ни към вас.

Новото Komori H-UV (Комори е японски производител на офсет печатни машини от 100 години) носи много предимства на нашите клиенти.

1. Изключително качество на отпечатаното изображение:

 • Цветовата гама е с по-широк спектър което прави избора на цветове лесно и спонтанно, защото механичните примеси са много по-малки, а терминът “време за сушене” вече не съществува.
impression huv HUV (H-UV)
 • Изображението може да се адаптира, за да се увеличи чистотата на детайлите на графичните изображения без да се засяга цветовия спектър.
 • Бързото съхнене позволява използването на високо натоварване с мастило и подобрява острота на изображението. Цветовете са по-ярки, слънчеви и прецизни.
HUV (H-UV) impression de haute qualité
 • H-UV печатът е луксозния печат. Цветовете се наслагват за несравнима плътност на печатане, което води до отлично представяне, блясък и яркост на H-UV печата, в сравнение с конвенционалния офсетов печат.

2. Печат възможен върху много медии:

 • Бързото изсушаване на системата H-UV освобождава много малко количество топлина и по този начин осигурява стабилност по отношение на размерите, прави възможно печатането върху множество повърхности като прозрачни пластмасови повърхности, злато, сребро, огледало, крафт, арт хартии и мн. други, на които често е невъзможно да се печата при традиционните печатни машини.
 • Моменталното сушене позволява полагането на непрозрачно бяло мастило или “бяло покритие” за отпечатване върху цветни хартии.

3. Намаляване на времето за изработка, бързо изсушаване и по-малко рискове за качеството:

 • Производственото време се намалява благодарение на моменталното сушене. Листовете, отпечатани със скорост до 16 500 листа на час, се изпращат почти веднага след отпечатването им в довършителния отдел без риск от надраскване или замърсяване.
 • Сушенето с H-UV значително намалява неприятните изпарения на отпечатаните листове в сравнение със стандартния офсетов печат.
 • Сушилният прах, използван в конвенционалните цехове за предотвратяване на зацапване, вече не е необходим. При печатане по конвенционалния начин се създава физическа бариера между листовете за печат и това позволява традиционното изсушаване. Този прах може да причини проблеми с качеството по време на работа – бял филм или петна върху листовете.

4. Изключително екологична машина, която защитава околната среда:

 • Тотално се елиминира нуждата от надпечатен лак, което е безспорен жест към природата, защото това е един синтетичен продукт.
 • Значително намаляване на CO2 (до 25% в сравнение със стандартните машини).
 • Няма изпускане на озон по време на сушенето. Това се на дължината на вълната, използвана от H-UV технологията. Тя е различна от тази, използвана в традиционните печатни машини.
 • Условията на труд са по-ергономични. Въздухът не е замърсен и емисиите са намалени.

За Pulsio Print е удоволствие да предложи тази нова технология на своите клиенти. Нашите консултанти са на Ваше разположение, за да ви изпратят проба или тестови печат.