Одобрение за печат

 

Начало » Поръчка » Одобрение за печат

 

Одобрението за печат позволява да се гарантира коректността на файловете ви преди печат, да се коригират евентуални грешки и да дадете финалното си одобрение след последните редакции на файловете.  Pulsio Print ви предоставя много решения:

Преглед на готов файл за печат

Благодарение на строгите ни процедури за контрол, ние правим преглед на файловете за печат в 99% от случаите. Това позволява значителна икономия на време и спестява допълнителни разходи за експресни доставки и транспорт. Одобрението на файловете за печат  се изразява в изпращане на вече готови за печат файлове на корицата и тялото, подредени по страници в обрязан формат, монтирани на коли от 8, 16, 32 страници, в зависимост от формата.

Пробен печат на офсет

Това е единственият способ, при който сме сигурни, че крайният продукт отговаря на одобрените файлове за печат, без да се налага да присъстваме в печатницата в момента на пускането на тиража. Пробният печат обаче изисква допълнителни разходи (експонация на пластини, монтаж и отпечатване на офсетова машина). Той се препоръчва само при особени случаи: специално търсени ефекти при цветен печат, книги в областта на изкуствата с високо качество, художествена и черно-бяла фотография и др.

Дигитална цветна проба

Използваме дигитална цветна проба, ако искате да се убедите, че цветовете в колите на книжното тяло, цветните или черно-бели снимки  и тези на корицата, отговарят на зададените. Можете например да проверите и да ни изпратите цветна проба с искане да спазим показаните цветове. В такъв случай, ние печатаме съгласно вашия модел, а ако при печата се появи някакво отклонение, пренастройваме преди да продължим работа. Но също така можем да отпечатаме цветни проби и да ви ги изпратим за одобрение. В зависимост от сроковете, споделените разходи са от 10€ без ДДС до 30€ без ДДС за една корица или кола.

Одобрение на подвързване и довършителни операции на макет

В някои случаи можем да предвидим изпращането на макет на книга или каталог без печат с влагането на всички материали, предвидени за продукта. Това позволява да се контролира сгъването, шиенето, правото рязане и да се види как ще изглежда готовият продукт, както и да разполагате с макет при срещи с издатели или при други поводи.

Одобрение на подвързия

В този случай получавате вашия продукт със сгънати и вложени коли, но без да е подвързан. Така можете да направите последна проверка и ако е необходимо, да внесете промени. Одобрението за подвързване се прилага само за скъпи изделия, за да позволи на клиента окончателна проверка.