Одобрение за печат

Начало » Поръчка » Одобрение за печат

Процесът на проверка на файловете гарантира съвместимостта на вашите файлове с избраният процес на печат и цели да коригира всички грешки, които може да са възникнали преди да отпечатате. Pulsio Print предлага няколко решения.

Преглед на готов файл за печат


Благодарение на строгите ни процедури за контрол, ние правим проверкана файловете за печат в 100% от случаите. След това ви ги изпращаме за валидация след евентуални корекции. Да валидирате файлове електронно на компютъра ви, след нашата проверка, позволява значителна икономия на време и спестява разходи за експресни пратки на разпечатани проби на файлове.

Дигитална цветна сертифицирана проба


Използваме дигитална цветна проба, ако клиентът иска да се убеди, че цветовете в колите на книжното тяло, цветните или черно-бели снимки и тези на корицата, отговарят на зададените. Клиентът може да ни изпрати цветна проба с искане да спазим показаните цветове. В такъв случай, ние печатаме съгласно модела, а ако при печата се появи някакво отклонение, пренастройваме преди да продължим работа. Като алтернатива ние можем да отпечатаме цветни проби и да ги изпратим на клиента за проверка и одобрение.

Цена за дигитална цветна проба: 60лв.(без ДДС) за изработка и доставка за 3-5 работни дни.

Кромалини на пълноцветна корица на книга с цветна регистрация
Регистрация на цвят за дигитален пробен печат

“Реална проба” – (70×100 cm)


Реалните проби са най-точният начин клиента да види как точно ще изглежда завършеният напечатан продукт. Те изискват експонация на пластини, монтаж, доставка на хартия, калибриране и отпечатване на офсетова машина. Тиражът се извършва от квалифицирани специалисти по печат. Това ги прави и най-скъпият тип проба.

Имайте предвид обаче, че реалната проба ще ви струва по-малко, отколкото да отхвърляте тираж от хиляда книги, ако цветовете не са точно това, което вие или авторът сте очаквали или е необходима промяна в последния момент. Дори когато цветовете и отпечатването напълно отговарят на стандартите (ISO 12647 и Fogra 39), те могат да са различни от вашите очаквания и цветови желания. Това което се вижда на екран е различно от дигитална сертифицирана проба Epson на хартия и различно от реална проба с офсетов печат.

Ако отпечатвате дизайни, които изискват специални настройки и смесвания на мастилата, или тествате нова хартия – реалната проба е идеалният начин да се гарантира точност и яснота. Препоръчва се за по-специализирани продукти като висококачествени художествени книги или пълноцветни и черно-бели фотокниги.

За да можете да се чувствате уверени, ние използваме абсолютно същите материали, мастила, цветове и машини за извършването на „пробното пускане“, които ще използваме за окончателното отпечатването на вашият тираж.

Друго предимство на реалната проба е, че не се налага да присъствате в печатницата в момента на пускането на тиража, защото ще се печата по цветовете, които сте валидирали.

(1) След като одобрите реалната проба, същите печатни плочи се използват за окончателното тиражиране. (2) Ако отхвърлите пробата, промените трябва да се приложат и да се направят нови печатни плочи.

Цените за изработка на реални проби са както следва:

Реална проба – (70×100 cm)Тарифа*
Печат 4/0 (4 цвята предна страна)310
Печат 4/4 (4 цвята предна страна, 4 обратна)430
Печат 1/0 (черно)155
Печат 1/1 (черно)235
Печат 1/0 (1 цвят Pantone предна страна)400 (290 ако имаме пантона)
Печат 1/1 (1 цвят Pantone предна страна, 1 обратна)490 (390 ако имаме пантона)
Печат 2/0 (2 цвятя Pantone предна страна)490 (390 ако имаме пантона)
Печат 2/2 (2 цвята Pantone предна страна, 2 обратна)565 (470 ако имаме пантона)
Корица 4/0 без ламинат355
Корица 4/4 без ламинат430

*Цените са в лева без ДДС.

*В цената е включена и икономична доствка (4-5 дни).

*Ако реалната проба е с ламинат, към цената се добавят 80лв.

*Ако реалната проба се изработи и изпрати с експресна доставка (общо 2-3 дни), към цената се добавят 80лв.

70 на 100 см реална проба на офсетова машина
Пълноцветна корица на книга с отпечатана реална проба
Пълноцветна корица на книга с отпечатана реална проба
Реален пробен печат на Офсетова машина на голям формат 70 на 100см
Отпечатване на мокра проба на пълноцветни снимки

Бял макет


В някои случаи можем да създадем и изпратим на клиента макет на книга или каталог без печат с влагането на всички материали, предвидени за продукта. Този бял макет се прави на същите машини, на които ще бъде произведен целият тираж. Това позволява да се одобрят сгъването, шиенето, рязането, и подвързването на продукта. Клиентът вижда как ще изглежда готовият му продукт и разполага с макет при срещи с издатели или при други поводи. Цените за изработка са както следва:

  • 200лв. (без ДДС) за книга с твърда корица;
  • 120лв. (без ДДС) за шита и лепена книга с мека корица;
  • 100лв. (без ДДС) за лепена книга с мека корица.
Бял макет книга с твърди корици, изрязана и подвързана заедно
Празни книги подрязани и сглобени
Производство на книга с празни корици
Производство на книга с празни корици

Комплект отпечатани и сгънати листове за одобрение / копие за проверка

В този случай клиента получава комплект отпечатани, сгънати и вложени коли, но без подвързия. Така можете да се направи последна проверка и ако е необходимо, да се внесът промени. Този тип проверка се прилага само за луксозни и ексклузивни продукти. Участието на клиента с 40 лв. за изпращане по куриер или 80лв., ако искате експресна куриерска услуга. Моля, имайте предвид, че замяната на един или повече печатни коли предполага повторно отпечатване на тези подписи за ваша сметка.

Комплект отпечатани и сгънати листове, проба без подвързване
Комплект отпечатани и сгънати листове, проба без подвързване
Комплект отпечатани и сгънати листове, проба без подвързване
Комплект от разпечатани и сгънати листове от корица на книга и съдържание без подвързване

Pulsio Print: Обработка на файлове преди печат


Това е видео, което показва различните стъпки, включени в услугата за предпечат на Pulsio Print, обработка и адаптиране на вашите файлове, за да имат документите ви добро качество.