Одобрение за печат

 

Начало » Поръчка » Одобрение за печат

 

Процесът на проверка на файловете гарантира съвместимостта на вашите файлове с избраният процес на печат и цели да коригира всички грешки, които може да са възникнали преди да отпечатате. Pulsio Print предлага няколко решения.

Преглед на готов файл за печат

Благодарение на строгите ни процедури за контрол, ние правим проверкана файловете за печат в 99% от случаите. Това позволява значителна икономия на време и спестява допълнителни разходи за експресни доставки и транспорт.

След преглед готовите за печат файлове на тялото и корицата се изпращат за окончателно одобрение от нашите клиенти, преди да бъдат пуснати за печат.

Дигитална цветна проба

Използваме дигитална цветна проба, ако клиентът иска да се убеди, че цветовете в колите на книжното тяло, цветните или черно-бели снимки и тези на корицата, отговарят на зададените. Клиентът може да ни изпрати цветна проба с искане да спазим показаните цветове. В такъв случай, ние печатаме съгласно модела, а ако при печата се появи някакво отклонение, пренастройваме преди да продължим работа. Като алтернатива ние можем да отпечатаме цветни проби и да ги изпратим на клиента за проверка и одобрение. В зависимост от броя на дигиталните проби, споделените разходи са между 20 лв. и 60 лв. за дигитални проби на корицата или една кола от книгата.

Реална проба

Реалните проби са най-точният начин клиента да види как точно ще изглежда завършеният напечатан продукт. Те изискват експонация на пластини, монтаж, калибриране и отпечатване на офсетова машина. Тиражът се извършва от квалифицирани специалисти по печат. Това ги прави и най-скъпият тип проба.

Имайте предвид обаче, че реалната проба ще ви струва по-малко, отколкото да отхвърляте тираж от хиляда книги, ако цветовете не са точни или е необходима промяна в последния момент.

Ако отпечатвате дизайни, които изискват специални оцветители или мастила, или тествате нова хартия – реалната проба е идеалният начин да се гарантира точност и яснота. Препоръчва се за по-специализирани продукти като висококачествени художествени книги или пълноцветни и черно-бели фотокниги.

За да можете да се чувствате уверени, ние използваме абсолютно същите материали, мастила, цветове и машини за извършването на „пробното пускане“, които ще използваме за окончателното отпечатването на вашият тираж.

Друго предимство на реалната проба е, че не се налага да присъствате в печатницата в момента на пускането на тиража защото проблемите с качеството вече са изключени.

(1) След като одобрите реалната проба, същите печатни плочи се използват за окончателното тиражиране. (2) Ако отхвърлите пробата, промените трябва да се приложат и да се направят нови печатни плочи.

Разходите за реална проба за едностранен 4-цветен печат (4/0) на лист 70 × 100 cm са 200 лв., но ние го предлагаме на нашите клиенти за 100 лв. (с включени разходи за транспорт).

 

Бял макет

В някои случаи можем да създадем и изпратим на клиента макет на книга или каталог без печат с влагането на всички материали, предвидени за продукта. Това позволява да се одобрят сгъването, шиенето, рязането, и подвързването на продукта. Клиентът вижда как ще изглежда готовият му продукт и разполага с макет при срещи с издатели или при други поводи. Клиента покрива 50 лв. от разходите за тази услуга.

Комплект отпечатани и сгънати листове за одобрение / копие за проверка

В този случай клиента получава комплект отпечатани, сгънати и вложени коли, но без подвързия. Така можете да се направи последна проверка и ако е необходимо, да се внесът промени. Този тип проверка се прилага само за луксозни и ексклузивни продукти. Участието на клиента с 30 лв. в покриването на свързаните разходи се оценява.