Колко важни са цветовете във всеки един проект, когато говорим за печат? Предвидим печат. Цветът е посланик на лични усещания, бранд идентичност, културни и социални послания. Ако отпечатаният вече проект съвпада с очакванията на клиента, всички са щастливи – и този, който подава файла и печатарят. Но каква е гаранцията за клиента, че неговата книга или каталог ще излязат от печат със “специалните” цветове, които са заложени в проекта от самото начало?

Печат с висока резолюция на рисунка с дъга върху човек

Да поговорим за доверие

В тази статия освен за цветове ще поговорим и за доверие. Доверието между клиент и печатар и какво точно прави Пулсио, за да се чувства клиентът по-уверен при поръчка.

Клиентите идват в Пулсио, за да печатаме за тях различни проектикниги, фотоалбуми, каталози, брошури, дипляни, плакати, романи и есета, комикси, кутии и даже продукти по поръчка. Тези, които вече са работили с нас, вече са наясно с възможностите ни и при следващите проекти доверието е вече налице.

Но, първият път винаги е различно. Ако сте нов клиент, който няма голям опит в работата с печатници, или просто не сте впечатлен от предишни резултати, вероятно чувствате известна несигурност.

Възможно е да се чувствате по същия начин и в случая, когато имате голям опит и сте много добре запознати с това къде могат да бъдат подводните камъни, и какви са потенциалните рискове.

Това не е изненадващо. Вие със сигурност ще бъдете по-уверен, когато имате контрол върху процесите, от които очаквате задължително отлични резултати.

При работа с печатница, за добро или за лошо, клиентът знае, че няма контрол върху същинския процес на печат. Като добавим към този факт и липсата на “добър предишен опит”, се появява един вакуум, който може да бъде запълнен само и единствено с доверие. Можем да кажем от опит, че изграденото доверие е форма на пасивен контрол върху процеса на печат.

В крайна сметка клиентът желае цветовете да са точно такива, каквито си ги е представял, и би искал да получи, ако е възможно, гаранция за крайният резултат след печат.

Супергерои, цветове и доверие

В холивудските продукции обикновено супергероят има нужните супер умения да се пребори с противниците си, независимо от сценария. Освен умения обаче, супергероят често разполага и с мноого специално „оборудване“, което го допълва по перфектен начин. Комбинацията от двете го прави наистина неуязвим!  Сигурно се чудите каква е връзката между Холивуд и цвета при печат. След малко ще разберете!

Качество

Ние в Пулсио бихме искали да ви дадем сигурността, че контролирате дори и от разстояние качеството на вашия печатен продукт. С други думи да бъдете спокойни, когато ни поверите проекта си.

За да бъде крайният резултат по отношение на цветовете такъв какъвто иска клиентът, са необходими:

(1) Перфектно подготвен за печат файл – Всичко започва с изпращането на вашия файл. Ако той не е перфектен, не се притеснявайте. При нас работят отлични експерти предпечат, които ще направят нужните корекции. Цветовете ще водят нашите експерти, докато работят по проекта.

(2) Подходяща цветопробна система (хардуер – софтуер) – Тя ще гарантира предвидимостта и постоянството на цветовете заложени във файла. Това е акцентът в тази статия. За какво става дума ще разберете малко по-надолу.

(3) Печатна машина, която да отпечата това, което е гарантирала цветопробната система – Е, ние печатаме на най-използваната технология за печат на луксозни и престижни издания в западна Европа “offset H-UV” – Komori HUV (H-UV). По този начин и в това отношение можете да бъдете спокойни.

(4) Международни стандарти за качество, които да направят перфектна връзката файл – цветопробна система – печатна машина. Пулсио работи по международните стандарти ISO 12647 и FOGRA 39/52. Именно те имат грижата системата да работи синхронизирано и перфектно.

Дигиталните отпечатъци осигуряват вярно цветопредаване

Какво прави Пулсио, за да спечели доверието ви по отношение на цветовете

Както вече споменахме, за да се постигне един предвидим, постоянен и прецизен по отношение на цветовете резултат, който напълно да удовлетворява клиентът, една печатница трябва да притежава цветопробна система (хардуер + софтуер), на която може наистина да се разчита, като част от работния поток. Това е моментът, в който на “сцената” излиза нашият супергерой.

Перфектната комбинация от хардуер и софтуер

Перфектна, но съвсем реална за разлика от холивудските супергерои, е комбинацията между Epson SureColor P5000 Violet Spectro – гъвкав и надежден принтер за цветни проби, фотография и изящно изкуство, – и CGS ORIS Color Tuner – Web – софтуер с интуитивен уеб интерфейс за създаване на печатни и онлайн сертифицирани цветни проби по международни печатни стандарти.

Няма да се спираме на сложните характеристики, с които тази система улеснява работния процес в Пулсио. Ще споделим само тези нейни предимства, които имат пряко отношение към крайният резултат, претворен във вашия продукт.

Печат, за който ще се говори дълго време…

Нашият супергерой разбирайте нашата система хардуер + софтуер, никога няма да ви подведе, благодарение на печатната глава, с която е оборудвана. Тя ще направи така, че в проекта ви:

Капките мастило да се позиционирани перфектно.

Разпръскването на капчици редуцирано.

Да се постигне впечатляваща резолюция.

Ще има по-добър контрол върху размера на капката за перфектни преливки и плътност на цвета.

Ще има по-добър контрол върху обема и плътността на мастилото.

11-те цвята пигментно мастило в хардуера на системата ще накарат някой от конкурентите му да завиждат за цветовото пространство, което могат да постигнат. Въобще това е система за проекти, в които цветът наистина е от критично значение. Дава възможност за постигане на високо ниво на представяне и фини нюанси. Ще разкрие всички детайли на проекта ви с брилянтен и точен цвят.

Мастилата съхнат бързо, но остават актуални върху медията достатъчно дълго време. При това със завидна устойчивост на надраскване, светлина и вода. Яркостта, плътността, точността са ключови думи, които също стават част от готовия продукт.

Медиите (хартиите) са свързващо звено в симбиозата и част от безупречния краен печатен резултат. Нашата система поддържа достатъчно голям набор от специализирани висококачествени медии, покриващи различни цветови стандарти.

Вие и вашите цветове

Предпечатният ни отдел ще ви предостави безупречни цветни проби, сертифицирани по международния стандарт FOGRA.

На практика ще сте сигурни в цветовете, когато, след като прегледаме файловете ви за печат, ви изпратим (1) сертифицирана проба (продукт на нашия супергерой, разбира се), а вие от своя страна я прегледате и валидирате.

Ако прецените, че това не е достатъчна гаранция, след обработка на файловете по цитираните по-горе стандарти, нашият супергерой може да направи за вас не просто хромалинова проба, а (2) реален отпечатък на офсетов печат. Т.е. проектът ви на избрана хартия. Останалата част от “мисията” ние знаем как да изпълним. За нея си имаме други супергерои, както се казва!

Вижте всички решения за одобрение на файловете, които Пулсио ви предоставя.

И крайният резултат…

Разбира се, с такъв арсенал крайният резултат винаги е впечатляващ. И най-важното, постига всичко, което като клиент може да желаете: предвидимост и постоянство на печата с висока резолюция и чудесни полу-тонове и плътност. И всичко това в условията на пасивен контрол върху печата, благодарение на доверието.

Накратко, с тази система хардуер – софтуер цветът остава пълновластен господар във всеки един завършен проект, а вие като клиент сте спокойни през цялото време – от изпращане на файла, през валидирането до крайния резултат.

Кой друг може да се възползва от тази супер комбинация

Черно-бяло изображение от художествена галерия

Това, което може да се печата с тази система е обект на интерес в два основни пазарни сегмента – създаване на сертифицирани отпечатъци за (1) рекламни агенции, производители и дизайнери на опаковки, и печат с качество за експозиции в галерии за (2) професионални фотографи и артисти в сферата на изящните изкуства.

Какво остана между редовете?

Целият процес по отпечатване на един проект в Пулсио всъщност съдържа в себе си над 20 етапа. И всеки един от тях трябва да е изпълнен перфектно. Ще споменем само някои от тях.

Качественото книговезане трябва да направи печатния продукт: практичен за манипулация, разгръщане и съхранение, удобен за четене и разглеждане, и устойчив във времето.

Прилагането на стандартни и специални ефекти ще направи проекта ви по-красив и по-атрактивен.

Опаковането ще направи доставката безпроблемна, а продуктът ще пристигне при вас в перфектно състояние.

Не забравяй, че независимо на какъв етап от изпълнението е поръчката ти ще получаваш експертни съвети, изцяло съобразени с твоите желания и особеностите на проекта ти.

Изчислете икономията, която ще направите от печатането сега!