Стандартни покрития и специални ефекти

Начало » Стандартни покрития и специални ефекти

Направете вашите печатни продукти по-красиви и по-атрактивни с помощта на специални покрития, лакове или нестандартни специални ефекти!

  • като използвате всички възможности на сензитивния маркетинг с помощта на ароматизираните и структурни лакове и текстури
  • като изненадате вашите клиенти с холограмни ефекти
  • като предизвикате невероятен интерес към вашите продукти чрез лакове с пясъчни, фосфоресциращи или метализирани покрития
  • като добавите 3D релеф на изображението, катo организирате промоции, включващи скреч карти

C Pulsio Print възможностите са неограничени!

Влизайки в нашия свят от специални ефекти, получавате уникални креативни и технологични решения, плод на дългогодишната ни практика в издаването на луксозни книги.

Ламиниране

Изразява се в нанасяне на слой прозрачно фолио върху цялата корица с цел подобряване на вида й, нейната защита и заздравяване. По стандарт ламинатът може да бъде матов или гланцов.

Матов: незаменим както при книги и каталози с произведения на изкуството, така и при луксозни издания, тъй като изчистеният и рафиниран дизайн помага цветовете и техния контраст да изпъкнат.

Гланцов: най-добре облича рекламни продукти, дипляни, каталози, списания, благодарение на бляскавото покритие, което освежава цветовете.

Допълнително Pulsio Print ви предлага:

Сатенен ламинат, наречен още “кадифе”, „прасковена кожа“ или „коприна“: С кадифено покритие и матов завършек, отпечатаният лист става мек и деликатен при допир. Благодарение на тези си качества, покритието е предпочитано за луксозни, дизайнерски, модни и и медийни издания, от висок клас. Кадифеният ефект дава възможност на творци, дизайнери и маркетинг специалисти да предложат невероятна текстура към търсения визуален ефект. Новост, която може да се използва пълноценно!

Недраскащ се (no-scratch) ламинат

Ако търсите практичен и траен ламинат, изберете ламинат, който не се драска. Той защитава кориците от белези, петна или издрасквания. Обикновено, той се използва като допълнителна защита към матови или гланцови покрития.

Лакове

Като по-икономична алтернатива на ламината или използвани като допълнение към него, лаковете позволяват печатът да стане по-естетичен и особено подобряват неговата резистентност.

Селективен лак: Тази технология се състои в прилагането на лак единствено в специфични зони, така че те контрастно да изпъкнат. Може да се заложи като пети цвят, или като подсили качеството на една снимка.

pelliculage mat + vernis sélectif

Допълнително Pulsio Print ви предлага:

20101112-018Обемен селективен лак: както сочи името му, този по-плътен лак създава обемен ефект в зоните от корицата или от страницата, където е нанесен. Тази технология буквално поставя селективния лак в ново измерение. Освен че визуално има вид на преге, обемният селективен лак раздвижва и вдъхва живот на печатния лист!

textureСтруктурен лак: създайте различни форми и текстури на вашите печатни издания, които по този начин ще се откроят още при първия досег! Така ще акцентирате върху даден елемент, ще разграничите вашите печатни продукти, ще ги обвържете с Вашата дейност. Със структурния лак вие създавате силни графични ефекти, които ще превърнат проекта ви в уникален рекламен продукт.

_MG_0044Лак с глитери: благодарение на метализираните и полиестерните частици (глитери), смесени с лака, той притежава една изключителна консистентност! Превъзходен за корици на списания, каталози, кутии, покани, лакът с глитери дава възможност на вашите продукти да се откроят. Изберете вашите цветове като персонализирате комбинацията от възможности според вашия замисъл!

Акрилен лак: той е подчертано прозрачен, така че да не влияе на красотата на вашия дизайн. В сравнение със стандартния лак, акрилният придава по-равномерно покритие с еднакъв гланц по цялата повърхност. Може да бъде матов или гланцов.

UV лак: с най-добри показатели по отношение на блясъка и на здравината, което го доближава до ламината. Може да бъде цялостен или частичен.

MicroreliefМикрорелефен лак: тази технология на частично лакиране се нанася върху корицата с изключително фини текстури. При досег, усещането е деликатно и нежно, а визуалното възприятие е впечатляващо заради светлинните отблясъци. Този лак се съчетава добре с рекламните носители, както и подхожда на кориците на вашите проекти.

sableЛак с пясъчен ефект: този смайващ лак придава на хартиената повърхност ефект напомнящ пясък. С фини гранули, той дава усещане за пясъчна автентичност на изобразени морски пейзажи, които трябва да бъдат подчертани чрез умишлено търсен грапав ефект

 

Хибриден лак: Отлично решение за постигането на елегантен и деликатен контраст с разграничаване на матовите от гланцовите зони на печатния лист! Оригинален метод за привличане на вниманието към най-важните детайли на продукта. Тази технология позволява едновременното съчетаване на гланцови и матовата зони, което спестява технологичното време и подобрява качеството на крайния продукт. Ефектът на хибридния лак е голям плюс за брошури, корици на книги и луксозни продукти!

nacre

Перлен лак: чрез примес на частици с перлени отблясъци с гланцовия лак, можете да постигнете уникални персонализирани ефекти. Съчетание от цветове, форми и размери за постигането на нежен и седефен ефект, на истински графични емоции за един деликатен и естетичен дизайн.

 

Glow

Фосфоресциращ лак (Glow in the Dark): благодарение на фосфоресциращите си свойства, този лак поглъща околната светлина и я възпроизвежда на тъмно. Ако вашият печатен продукт попадне в затъмнено място, той ще привлече вниманието към вашето послание за голяма изненада на клиентите ви!

 

aromatise

Ароматен лак: едно ново измерение на покритията с деликатен аромат на свежи зеленчуци, на цветя, на плодове, на шоколад и какво ли още не! Върху избрани и напълно невидими зони от листа се влагат микрокапсули с ароматични масла. Когато листът се натрива, микрокапсулите се спукват и отделят заложения аромат. На практика палитрата от ухания е неограничена, така че сензитивният маркетинг е на ваше разположение за вашите рекламни кампании!

Метализирани ефекти

20101101-167_2Метализирана сребърна/златна хартия: реализирано чрез метода на ламинирането, това луксозно покритие се използва от най-престижните марки, за да подсили въздействието на вашите печатни и рекламни продукти. Елегантна и естетична, тази лесно разпознаваема хартия прави опаковките и документите особено ценни. Предлага се в различни размери и грамажи, а използването й прави продуктите ви уникални!

hologrammeМетализирана холограмна хартия: като върхова технология, Pulsio Print предлага широко разнообразие от холограмни метализирани хартии, адаптирани към всеки печатен проект. Освен така наречените класически решения в злато или сребро, в нашите цехове ние изработваме наши собствени хартии и холограми. Възползвайте се от нашите авангардни знания и умения и се свържете с нас, за да ви изготвим уникални ефекти!

hologramme transparentМетализирана холограмна прозрачна хартия: Pulsio Print е сред малкото европейски печатници, които предлагат този свръхмодерен метод. Той се състои в ламиниране на печатния продукт с прозрачно холограмно фолио. Предлагаме стотици форми и текстури, между които може да изберете най-подходящия за вашия продукт! Кристали, ресни, мехурчета, водни капки, сърца, цветя, диаманти… ние следваме вашето въображение.

3DМетализирана 3D хартия: придайте повече релеф на вашите печатни продукти чрез този впечатляващ ефект, който съчетава визуалния метализиран печат и тактилни техники. Геометричните мотиви разчитат на контрастите между мат/гланц и сянка/релеф, както и на металните отблясъци. Изберете напълно свободно ефекта, който предпочитате, а Pulsio Print е на ваше разположение за съвет и помощ!

paillettesМетализирана хартия с глитерен ефект: бляскав нюанс за вашите продукти за дръзко печатно решение! Чрез метализираната хартия с глитерни ефект ще разкрасите вашите печатни продукти, ще им придадете оригиналност и ще се откроите със своята креативност!

Преге и топъл печат

Преге: Прегето представлява сух печат без мастило, при който листът се пресова чрез натиск и топлина, за да се постигне релефно изображение на елементи от продукта. То е перфектно за привличане на вниманието ъм вашия продукт и често се използва при арт картоните и луксозните продукти.

Le gaufrage, un marquage du papier pour créer des motifs en relief, encrés ou non, et jouer sur la texture

Щамповане: вдлъбнато преге.

L’embossage, un marquage avec une forme en creux sur le support

Топъл (голд) печат: Топлият печат е метод, подобен на прегето, като тук също се пресова продукта, но с поставяне на тънък лист фолио (златно, сребърно, цветно). Чрез този метод се придава луксозен и бутиков вид на печатните продукти.

Топъл (голд) печат с 3D релеф: Когато искате да получите 3D ефект в злато или сребро, изберете топъл печат с 3D релеф.

 

 

3D relief

3D релеф върху изображение: тази технология възпроизвежда реалния образ триизмерно върху печатната повърхност. Чрез този метод се повишава качеството на каталозите и луксозните издания като се придава релеф и елегантност на посланията. Доверете се на нашия екип от експерти в печата, за да превърнете вашите проекти в триизмерна реалност.

 

illustration3D Релеф върху илюстрация: като дава обем на вашите изображения, печатът залага на играта на светлосенки. Така вие ще можете да осигурите на вашите читатели и клиенти дълбочина на изображенията, непостижима за стандартния печат.

 

3D Структурен релеф: Какво по-увлекателно от безкрайната палитра от текстури и форми, възпроизведени върху печатната повърхност, благодарение на технологията на триизмерното преге. Този авангарден метод позволява голяма творческа свобода, с която прави вашите каталози наистина уникални!

 

hologramme1Микрорелеф от холограмен тип: прецизността на холограмния микрорелеф позволява да се подчертаят детайлите на вашите визуализации с нужната деликатност, която изисква вашият продукт. Тази иновационна технология в три измерения може да се приложи при всички видове печат.

Брайл

BraillePulsio Print използва почти неограничените възможности на релефния печат, за да направи посланието общодостъпно. Брайловата азбука се използва върху амбалажи, брошури, учебници и т.н. Тя улеснява ежедневието на хората с нарушено зрение и незрящите.

Скреч карти и продукти

gratterЗа отпечатване на лотарийни билети и карти, промотиране на продукти и търговски акции Pulsio Print ви предлага продукти, отпечатани със специални плътни скреч ленти, които не позволяват съдържанието отдолу да сe вижда, докато лентата не се изтрие с монета. По традиция се използва сребърна версия, но Pulsio Print Ви предлага и златисто покритие за по-голяма оригиналност!