Съществуват много възможности за печат, от които да избирате, когато създавате вашата книга. Същевременно, ако се спрете на книга с твърда корица, вие избирате да инвестирате повече в крайния продукт и това е един много добър избор. Книгите с твърда корица не са подвалстни на времето. Освен това, те предлагат множество възможности за постигане на оригиналност. За реализиране на луксозен ефект те могат да се облагородят със сухо преге или топъл печат – едни от най-престижните довършителни работи. Приложението на тези техники върху вашия продукт акцентира по неповторим начин вашето лого, заглавие или друг отличителен белег, като осигурява един блестящ завършек на цялостната визия. Комбинацията от топъл печат и преге засилва атрактивността на крайния продукт, увеличавайки впечатлението за качество и продуктово превъзходство.

Красив златен топъл печат с фолио върху зеленкнига с твърди корици.

Позлатяване

Топлият печат, или също популярен като „позлатяване“, е метод, при който се поставя тънък лист фолио (златно, сребърно, цветно, холограмно) върху избрана повърхност с помощта на клише, носещо всички елементи, които трябва да се покрият, топлинен източник с температура до 200°C и огромен натиск, достигащ до един тон! В зависимост от броя на елементите, процесът може да се извършва в няколко етапа на една и съща машина.

В случай, че решите да не използвате цветното фолио при натиск, можете да постигнете само релефно изображение, познато още като „преге“ (сух печат). Това е технология, при която с предварително изготвено клише се пресова хартията и по този начин се отпечатва изображение или текст. Според вида на клишето и избора за крайния резултат, може да се получи изпъкнал или вдлъбнат отпечатък. Този ефект също носи своето специфично очарование и е популярен сред клиентите, които искат да се отличат с нетрадиционни продукти.

Популярността на топлия печат продължава да расте и въпреки че съществува от края на 1890-те, той все още е любим метод за добавяне на цвят и дефиниция към различни материали и продукти. Като експерти в областта, в следващите редове ви предоставяме интересна информация относно многобройните му приложения и невероятни ползи.

Защо да изберете топъл печат?

Екологичен
Този метод е бърз, чист и екологичен. Използвайте топлия печат, за да създадете удивителни корици на книги, креативни визитни картички или невероятни опаковки, които ще увеличат впечатлението за качество и продуктово превъзходство. Вече можете да създавате блестящи продукти без това да повлияе отрицателно на околната среда. Всички хартиени продукти, декорирани чрез техниката на топъл печат, са подходящи за рециклиране.

Удобство и бързина
Той може да се прилага върху почти всяка повърхност, тъй като процесът е гъвкав и се адаптира лесно. Хартия, тъкани и кожа са само част от материалите, които можете да използвате. Освен всичко това, Пулсио Принт работи с готови предмети от гума и пластмаса, оставяйки след себе си един оригинален продукт, който гарантира „уау“ ефекта.

От стотици опции за печат, от които можете да избирате, ние сме тук, за да гарантираме, че вашият проект ще излезе точно както сте си го представяли. Всеки продукт, обаче, трябва да отговаря на определени ограничения за размер и твърдост, които трябва да ни бъдат изпратени предварително.

Свобода при избора на дизайн

Топлият печат е една от любимите ни технологии. Защо ли? Чрез топлия печат можем да създадем продукти, които изглеждат по-изискано и по-луксозно. Топлият печат често се прилага заедно със сухо преге, което осигурява на крайния продукт още по-уникален вид. Можете също така да експериментирате с различни видове хартия като например промазана хартия, матова хартия, памучна хартия, велурена хартия, еко хартия и много други, създавайки един различен и вълнуващ продукт. Независимо от машината, резултатът е наистина зашеметяващ.
Благодарение на тази техника на печат, корици на книги, каталози, визитни картички, менюта, покани и други луксозни продукти могат лесно да се превърнат в истински произведения на изкуството. Топлият печат не се ограничава до единични цветове или само тези, които са метални, но може да се комбинира в богат спектър от цветове, което го прави идеален за всяко изображение в широка гама от дизайни. Фолиата се предлагат и в перлен, холографски и матов ефект.
Топлият печат добавя стойност и към най-простите елементи, осигурявайки един уникален и неповторим продукт.

Устойчивост във времето

Топлият печат не използва никакво мастило. В резултат, цветът на елемента няма да се промени въз основа на цвета на хартията, върху която печатате. Използването на метална матрица в процеса ще даде възможност за брандиране, което означава, че името и логото на марката ви ще няма да изчезнат или да се променят.

Непреходен

Както и при други предмети на изкуството, позлатяването повишава стойността на крайния продукт и подобрява неговата видимост. То е измежду най-престижните довършителни работи. С негова помощ могат да се декорират разнообразни материали като например книги, тефтери, визитки, папки, фирмени артикули и всякакви други печатни материали. Чрез този метод на печат се дава възможност за реализиране на уникални идеи, както и възможност за защита на продукти с така нареченото холограмно фолио.

Днес съществува алтернатива на този сложен и отнемащ време процес и за Pulsio Print е удоволствие да я предложи на своите клиенти. Това е позлатяването „Silk Foil“! Тази иновативна технология представлява комбинация от ситопечат на UV лепила и топъл печат. И двата – управлявани с висока точност чрез цифрови модули. Топлият печат се извършва с помощта на специално силиконово, фино като коприна приспособление, откъдето идва и името на процеса, което на български може да се преведе като “Копринено фолио”.

Производствени разходи

Както и при останалите техники на печат, цената на крайния продукт варира в зависимост от броя на избраните елементи. Можете да използвате топъл печат върху обложката, за да подчертаете заглавието или върху гръбчето, за лесно идентифициране на книгата на рафтовете. Освен това можете да наблегнете на основен елемент от кориците чрез сухо преге, за да придадете повече „завършеност“.
По-долу можете да намерите таблица с ориентировъчни цени:

* Техническите подробности, които правят всеки процес по-малко или повече труден за прилагане, но които не засягат пряко клиента (например: неизбежно разработване на клише за топъл печат и/или матрица за преге, смяна на машини, макулатури, необходими за настройка и напасване на топлия печат и прегето), са посочени и възпроизведени в таблицата като разлики във „време на изпълнение“.
** Обемно позлатяване / копринено фолио от 100 х 100 мм, върху корица А5, изготвяне 1000 ех.

Свържете се с нас

Топлият печат е отличен начин да рекламирате вашата фирма и да достигнете до нови клиенти. Свържете се с нашият предпечатен отдел, който ще ви посъветва за изпълнимостта на вашия проект и най-добрия избор за вас.

Изчислете икономията, която ще направите от печатането сега!