Различни видове хартии

Начало » Различни видове хартии

Видът на хартията е определящ за качеството на вашия продукт! В няколко реда ви предлагаме характеристиките на най-използваните хартии. Имате нужда от съвет? Pulsio Print е до вас при определяне на  най-подходящия избор на хартия за проекта ви. Pulsio Print взема предвид спецификата на продукта, технологията на печат, грамажа и плътността, които са необходими.

Хартии с покритие (промазани хартии)

Промазаните хартии са матови и гланцови. Благодарение на минералното си покритие този тип хартия поема по-малко количество мастило и има гладка повърхност при допир. Тя е широко използвана за отпечатване на каталози, брошури, флаери, списания. Хартията е подходяща за висококачествен печат.

Грамаж: За да оптимизира вашия проект,  Pulsio Print ви предлага хартии с покрития от 60 до 300 гр./кв. м. Според Вашия проект, ние ви съпътстваме при избора ви с оглед на търсения ефект при печата!

Обем и дебелина на хартиите с покрития: Освен грамаж, други важни параметри на хартиите са обема и дебелината. Една хартия със същия грамаж, но с по-голям обем дава усещане за повече плътност. Следователно да се намали грамажа като се използват по-обемни хартии е добро средство за оптимизиране на цената! Не се колебайте да ни поискате мостри, за да ги сравните с други хартии с покритие със същия грамаж.

Рециклирани хартии

За да допринесе за опазване на околната среда, Pulsio Print предлага широка гама от рециклирани хартии с марките Cyclus, Arjowiggins и Cocoon. Хартиите се характеризират с това, че са от 100% рециклирани фибри и притежават естествен дизайн с автентична текстура. Рециклираните хартии са непрозрачни – с матова повърхност, без неприятни отблясъци, идеална за отпечатване на текстове и на изображения с високо качество.

Офсетова хартия

Това е една от най-често използваните хартии за печат. Спадат към т.н. непромазани хартии. Използва се за едноцветни и многоцветни издания като листовки, брошури, документи, книги, календари и др. Сред предимствата на хартията е високата белота, но заради липсата на покритие не е подходяща за печат на висококачествени изображения.

Белота и обем: Не се колебайте да сравните не само грамажа на две офсетови хартии от  80 гр, но и техните нюанси на бялото и обема им, тъй като това се отразява на цената им.

Грамаж: Грамажите на офсетовата хартия варират от 40 до 350 гр./кв. м, така че лесно се адаптират към вашия бюджет! За отпечатването на флаери се препоръчва използването на грамаж от повече от 100 гр./кв. м, за да не прозират.

Дизайнерски и луксозни хартии

Благодарение на визуалното усещане или това при допир дизайнерските и луксозните хартии карат вашите проекти да изпъкнат! Прозрачни, гланцови и матови, цветни, метализирани и структурни хартии… възможностите са много и носят силен елемент на креативност. Често дизайнерските хартии се използват за корици на каталози. Арт картоните са благодатни за графични експерименти, художествени снимки или пък за документи, които искате да се отличават от всички други!

Повечето от нашите рециклирани хартии носят сертификати PEFC или FSC, удостоверяващи че използваната хартия е произведена от гори с устойчиво управление. При поискване можем да ви предоставим  сертификат.

Изберете вашата хартия сред 438 налични предложения  чрез нашия сайт като проверите цените онлайн.

Pulsio Print работи и се снабдява ежедневно от основните производители и дистрибутори на хартии в Европа:

Condat (Перигор) Франция, Arctic Paper (Мункен, Амбър), Швеция; Stora Enso (Беле, Класик, Новел), Швеция; Papeterie de Vizille (Ализе), Франция, Inapa (UPM), Финландия; Stora Enso – Финландия; Sappi – RSA; Antalys (International paper), САЩ; UPM – Финландия; Arjowiggins (рециклирана Хартия), Дания; Papyrus (Dalum), Дания; Klippan – Швеция; Fedrigoni (Фабриано, Аркосет), Италия.